Фільм "Дюна: Частина друга" видатного режисера Денні Вільнева нарешті вийшов у широкий прокат.

Однак, як виявилося, секретний перегляд стрічки відбувся більш ніж за шість тижнів до офіційної прем'єри у досить незвичайному місці – хоспісі для хворих на невиліковно. Все для того, щоб виконати останнє бажання одного кіномана – встигнути побачити довгоочікуване продовження культового фільму перед смертю. Про це повідомляє Washington Post.

сцена з Дюна 2

У спеціально затемненій кімнаті медустанови в канадському Квебеку чоловік 50-річного віку та один із його друзів переглянули стрічку на екрані ноутбука режисера, який був спеціально доставлений його асистентом авіарейсом із США цього дня. Це вимагало суворої конфіденційності - всі залучені підписали угоду про нерозголошення і були змушені відкласти мобільні телефони, щоб уникнути ризику витоку інформації.

Як розповіла в інтерв'ю Washington Post засновниця благодійної організації L'Avant Жозе Ганьйон, яка й зробила цей момент реальністю, доставка стрічки для передчасного перегляду була справжньою "перегонкою проти часу". Ганьйон очолює канадську благодійну місію, покликану допомагати людям на останніх стадіях життя здійснити свої заповітні мрії.

Популярні новини зараз

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат

В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Показати ще

сцена з Дюна 2

Дізнавшись про останнє бажання фаната своїх фільмів, Вільнєв та його дружина Таня Лапуант, виконавча продюсерка "Дюни 2", були надзвичайно зворушені.

"Вони сказали мені: 'Саме для таких людей, як він, ми і знімаємо кіно'', - передала їх слова Ганьйон.

Хворому не вдалося переглянути повний хронометраж фільму – майже 3 години екранного часу. Від нестерпного болю йому довелося зупинити перегляд приблизно на половині оповіді. Через кілька днів чоловік помер, "забравши таємницю фільму з собою".

Нагадаємо, старий "Людина-павук" повертається? Головний противник супергероя розкрив секрет

Як повідомляв "Знай.ua", фільм "Borderlands" ризикує розчарувати фанатів своїм акторським складом.

Знай.ua писав, у курячого нагетса також є почуття: Netflix представить дивну історію