Нещодавно Національний комітет з безпеки транспорту (KNKT) опублікував звіт про інцидент, що стався 25 січня, коли пілот і другий пілот рейсу Batik Air з Південно-Східного Сулавесі до Джакарти нібито заснули на приблизно 28 хвилин, повідомляє Jakarta Globe.

Стало відомо, що один з пілотів не відпочив достатньо напередодні через догляд за своїми новонародженими близнюками. Незважаючи на навігаційні помилки, які сталися в результаті цього інциденту, 153 пасажирам та чотирьом бортпровідникам Airbus A320 під час тривалого рейсу нічого не загрожувало.

Літак, фото - rg

Інцидент стався приблизно через півгодини після зльоту, коли капітан попросив другого пілота дозволити йому відпочити, на що той погодився. Однак, взявши управління на себе, другий пілот також випадково заснув.

Через дванадцять хвилин після останньої зв'язку з другим пілотом, центр управління польотами запитав, скільки часу літак продовжить рухатися за поточним курсом, але не отримав відповіді. Незважаючи на численні спроби встановити зв'язок, включаючи дзвінки від інших пілотів, від BTK6723 не було відповіді.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Через 28 хвилин після останнього зв'язку, капітан прокинувся і зрозумів, що літак збився з курсу. Виявивши, що другий пілот спить, капітан розбудив його. Після цього він відповів на дзвінки інших пілотів і центру управління, заявивши, що у BTK6723 виникли проблеми з радіозв'язком, які вже вирішені. Рейс продовжився та безпечно приземлився в Джакарті.

Літак, фото: РБК

32-річний капітан, громадянин Індонезії, пройшов необхідні медичні обстеження, включаючи перевірку на нормальний тиск та частоту серцебиття, а також тест на алкоголь, що підтвердило його придатність.

28-річний другий пілот, також громадянин Індонезії, пройшов медичні перевірки, але з'ясувалося, що він добряче недосипає через догляд за своїми одномісячними близнюками.

"Другий пілот намагався виспатися, але кілька разів прокидався, щоб допомогти своїй дружині з доглядом за дітьми," – йдеться у звіті.

Раніше Знай.ua розповідав цікаву історію, що будинок одного з загиблих у "Титаніка" приховував у собі передбачення майбутнього.

У мальовничому містечку, розташованому на березі одного із чарівних озер штату Нью-Йорк, нині виставлений на продаж особливий будинок.

Цей маєток зі своєю унікальною атмосферою та неповторним інтер'єром свого часу належав легендарному досліднику, ім'я якого назавжди увійшло в історію завдяки його невгамовному інтересу до загадки "Титаніка". Ціна будинку складає 1,35 мільйона фунтів стерлінгів, проте його справжня цінність полягає в моторошних деталях, які, як виявилося, стали трагічним передбаченням долі його власника.