У безмежних просторах Південної Америки живуть істоти, що викликають жах у серцях найвідважніших мандрівників.

Хоча ця історія здатна налякати навіть за тисячі кілометрів. Йдеться про бразильські мандрівні павуки роду Phoneutria, відомі також як "озброєні" або бананові павуки. Ці створення вважаються одними з найнебезпечніших і отруйних на всій планеті. Вчені неодноразово класифікували їх як павуків із найбільш смертоносними укусами у світі, адже отрута здатна вбити людину протягом лічених годин. Попередження про ці "монстри", які можуть ховатися в тропічних фруктах, лунають знову і знову. Про це повідомляє IFLScience.

Батьківщиною бразильських мандрівних павуків є північні регіони Південної Америки, хоча хоча один вид поширився далеко за межі Бразилії.

Дослідники з Університету Флориди стверджують, що Phoneutria fera і Phoneutria nigriventer є основними видами, які фігурують у статтях новин, адже вони часто подорожують світом, потрапляючи в партії бананів і викликаючи переполох у різних куточках планети.

Популярні новини зараз

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Розміри цих павуків можуть змінюватись в залежності від виду, але деякі гіганти досягають розмаху ніг 18 сантиметрів. Відомо також, що бразильські мандрівні павуки є надзвичайно войовничими, і натрапивши на загрозу, вони навряд чи спробують втекти. Вони стануть на задні лапи і готуватимуться до атаки.

Банани. Фото: скрін youtube

Лише у Бразилії щорічно реєструється близько 4000 випадків укусів Phoneutria nigriventer. Отрута цих павуків впливає на нервову систему людини, викликаючи такі симптоми, як двоїння в очах, нерегулярне серцебиття та тривалу хворобливу ерекцію. Вчені з'ясували, що ці симптоми зумовлені дією нейротоксину PhTx3.

На жаль, укус бразильського мандрівного павука може виявитися смертельним для людини, і загибель може настати протягом години.

Однак, вчені розробили ефективну протиотруту, здатну врятувати життя після укусу цих павуків.

Нагадаємо, не забувайте про жінок: 10 геніальних винаходів, до яких доклали руку дівчини

Як повідомляв "Знай.uа", вчені забили на сполох через загрозу ІІ: як не дати йому стерти знищити людство

Знай.ua писав, чоловік вколов більше 200 вакцин від "корони", але тепер ним зайнялися вчені