Під час розкопок у південній провінції Гуйчжоу в одній із трьох гробниць епохи династії Мін поблизу озера Фейлянь археологи з Китаю натрапили на лаковану труну.

За заявою дослідників, артефакт належить до періоду династії Мін 1368 – 1644 років.

Згідно з припущенням вчених вік знахідки становить близько 500 років. Усипальниця була побудована в 1581 в період правління імператора Ваньлі (1572-1620). Знайдені три гробниці, найімовірніше, належать одній родині.

Труну знайшли в одній із трьох гробниць династії Мін у повіті Веньань у північно-східній частині провінції.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Як повідомили співробітники інституту культурних реліквій та археологічних досліджень Гуйчжоу, усипальня була побудована в 1581 році в період правління імператора Ваньлі.

На поверхні артефакту нанесено зображення чотирьох міфічних істот Стародавнього Китаю - Блакитного дракона, Червоного фенікса, Чорної черепахи та Білого тигра. Стіни самої гробниці прикрашені зображеннями бонсая, журавлів та феніксів.

В даний час блакитний дракон уособлює могутність, мудрість і доброту, захищає дім і всіх, хто в ньому живе, і виганяє з нього злих духів. Зображеннями драконів часто оздоблювали стіни китайських храмів.

В усипальниці виявлено людські останки – кістки та зуби. Археологам також вдалося виявити в усипальниці різні цінності, серед яких золоті та срібні шпильки, сережки та браслети з благородних металів. У гробниці було знайдено також людські останки, а саме фрагменти кісток та зубів.

За словами археологів, результати їх роботи зроблять вагомий внесок у вивчення похоронних традицій династії Мін.

Зазначимо, у міфології китайців велике місце приділялося чотирьом священним істотам: дракону, тигру, феніксу, черепаху. Дракон вважався символом весни та сходу, фенікс – літа та півдня, тигр – осені та заходу, черепаха – зими та півночі.

Нагадаємо, що людина поралася на городі і знайшла стародавнє місто: воювали ще за Мідаса і перемогли його.

Раніше ми повідомляли, що наречена їхала до піхотинця цілих 36 годин, щоб вийти заміж.