Вчені знайшли викопні залишкитварини, що жило колись одночасно з динозаврами. Найдивовижніше, що цей вид зберігся до сьогодні – це таргани.
Ці комахи з'явилися вперше ще 300 млн років тому і мешкали у темних та вологих печерах, у яких найкраще адаптувалися до умов навколишнього середовища.

таргани, фото Pxhere

У М'янмі знайшли пару скам'янілих печерних тарганів у бурштині, вік яких близько 99 млн. років. Це доводить, що таргани не лише жили за часів динозаврів, а й пережили льодовикові періоди, глобальне потепління, вимирання цілих видів та падіння астероїдів.

скелет динозавра, фото GettyImages

Раніше передбачалося, що печерні таргани виникли 65 млн. років тому за часів кайнозойської ери. Але знахідка у бурштині все змінила. Генетичний аналіз показав, що дана пара особин справді є ровесниками динозаврів.

таргани, фото Pxhere

Популярні новини зараз

Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять

Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями

Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені

Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку

Показати ще

Нагадаємо, що давня мумія "розповіла" дослідникам про чудеса медицини: такого не очікував побачити ніхто. 2600 років тому в стародавньому Єгипті була проведена хірургічна операція неймовірної складності для тих часів.

Раніше ми повідомляли, що побудований за життя Ісуса: археологи розкопали унікальний храм - 21 поховання зводить з розуму.

Також стало відомо, що динозаври – птахи? Археологи натрапили на страшну знахідку в озері - чекали сотні мільйонів років цікавих людей.