Острів Нантакет, який, якщо подивитися зверху, виглядає у формі півмісяця, розташований за 30 миль від узбережжя Кейп-Кода в штаті Массачусетс, США.

Він уже давно став мекою для відпочинку заможних та знаменитих особистостей. Ціни на нерухомість тут шокують - приблизно 3,6 мільйона доларів коштує житло тут.

Житло на острові, фото: Instagram

Однак, поряд із такими надвисокими цінами, на Нантакеті існує зовсім інша практика – безкоштовна роздача будинків. За даними видання Business Insider, будинки, які стоять на земельних ділянках, можна отримати безкоштовно, але з певними умовами.

Як виявилося, земельні ділянки на Нантакеті найчастіше коштують набагато дорожче, ніж самі будинки на них. Тому власники, плануючи будівництво нового будинку мрії, часто погоджуються віддати старе житло безплатно.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

За правилами Нантакета такі будинки мають бути спочатку оголошені у місцевій газеті протягом 30 днів, перш ніж їх можна буде знести.

Однак нові власники все одно повинні сплатити вартість перевезення будинку на нову ділянку, яка часто обходиться у суму від 100 тисяч доларів і більше, залежно від розміру будівлі. Хоча це дешевше, ніж зводити новий будинок з нуля, який може коштувати близько 800 доларів за квадратний метр на острові.

Нагадаємо, африканці крадуть людські кістки з гробниць, щоб "зловити кайф" від нового наркотику: у країні оголосили епідемію

Як повідомляв "Знай.ua", серіал "Завдання трьох тіл" на Netflix розриває чарти, поки його продюсер готується до страти.

Знай.uа писав, без штанів, але хоч із трусами: копи протестують через серйозну проблему