У В'єтнамі спалахнув масштабний корупційний скандал, пов'язаний з найбагатшим олігархом країни Труонг Мі Лан . Жінку, яка очолює будівельну компанію Van Thinh Phat, звинуватили у привласненні $19 млрд і завданні збитків ще на $41 млрд - близько 6% ВВП В'єтнаму за 2023 рік.

За даними слідства, Труонг Мі Лан та її спільники протягом десятиліття здійснювали масштабне шахрайство з рахунками Сайгонського комерційного банку (SCB), 90% акцій якого належали магнатці. Загалом до суду в Хошимін було залучено 86 осіб, серед яких колишні керівники центробанку, чиновники та топ-менеджери SCB. Про це повідомляє ВВС.

Долари. Фото: скрін youtube

Прокурори стверджують, що загальна шкода від афери становить $27 млрд, а особисто Труонг Мі Лан привласнила $12,5 млрд. Жінку звинуватили у створенні фальшивих кредитних заявок для виведення грошей із банку.

Незважаючи на всі докази, Труон Мі Лан заперечувала свою провину. У своєму останньому слові в суді жінка розповіла, що перебувала у стані розпачу і навіть думала про самогубство, оскільки "вплуталася в це дуже жорстоке середовище - банківський сектор, про який мало що знала".

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Американський долар, скріншот: YouTube

Вирок Труонг Мі Лан – смертна кара. Він є одним із найсуворіших покарань, винесених за економічні злочини у В'єтнамі. Це свідчить про рішучість влади викорінювати масштабну корупцію в державі, незважаючи на високий статус та багатство замішаних осіб.

Нагадаємо, "помер", щоб заощадити: у США чоловік влаштував свою смерть, щоб не платити аліменти

Як повідомляв "Знай.uа", війна стала способом заробітку: військовослужбовець вигадав, як присвоїти 800 тисяч

Знай.ua писав, "захопили" весь район, а копи нічого не можуть зробити: вулична торгівля стала катастрофою