Котячі лапки – це не просто мила прикраса та спосіб пересування, вони також сповнені таємниць та дивовижних функцій, про які багато хто навіть не замислюється. Ветеринари розповіли, які унікальні властивості вони мають.

Для початку, хто б міг подумати, що коти мають свого роду "індивідуальні відбитки"? Кожна кішка унікальна, і це стосується їхніх лап. Передні лапки зазвичай прикрашені додатковими пальцями, тоді як задні – за класикою із чотирма пальцями.

І якщо у когось із кішок навіть з'являється додатковий палець чи два – це нічого страшного, просто особливість.

Також цікаво те, що коти "потіють" через свої лапи. Так-так, на подушечках їхніх лап розташовані потові залози, які допомагають їм охолоджуватися. І якщо вам здається, що ваш кіт залишає вологі сліди на дивані – це цілком можливо.

Популярні новини зараз

Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Показати ще

До речі, коли ваша кішка дряпає меблі чи дерево, вона залишає там свій "анонс" для інших кішок. Цей нечутний маркувальний запах каже: "Тут я!" та служить для комунікації між кішками.

Кішки – майстри м'якого та безшумного полювання. Завдяки гнучким лапам та подушечкам, вони можуть беззвучно наблизитися до своєї жертви. А амортизація від подушечок дозволяє їм робити м'які стрибки та падіння.

А ви помічали, що ваша кішка вважає за краще використовувати праву чи ліву лапу частіше? Як і люди, кішки можуть бути "шульгами" або "правшами". Цікавий факт: у самців найчастіше зустрічається левшество, а у самок – правництво.

Лапки кота можуть бути інструментом для релаксації. Коли ваш кіт мені ковдру лапками, це може бути способом впоратися зі стресом або просто насолодою.

І ще кумедний момент: кішки ходять, по суті, пальчиками, як динозаври. Це робить їхню ходьбу особливо тихою та граціозною.

І на завершення, хоч і не науково доведено, але більшість котячих власників стверджують, що їхні лапки – це джерело неймовірного щастя. Адже хто зможе встояти перед їхньою м'якістю та пухнастістю?

Раніше Знай.ua стало відомо про те, чи можна спати разом із котиками та собачками? Вчені пояснили, на що впливають пухнастики

Вам буде цікаво дізнатися, такий розумний, що скоро заговорить: коти можуть вивчити людські слова, дивовижні факти