Квіти альпійської пуї, що нещодавно зацвіли у ботанічному саду Бірмінгема, мають чарівний вигляд, що здається майже інопланетним. Ця подія - це справжнє диво природи, адже спостерігати за цвітінням альпійської пуї можливо лише один раз у житті.

Ця рослина, відома також як "сапфірова вежа", проходить через життєвий цикл, що завершується її цвітінням. Після цього етапу рослина вмирає, виконавши свою природну місію - розсіяння насіння.

Пуя альпійська - це рідкісна рослина, яка має своє походження в Чилійських Андах. Вона є далеким родичем ананаса і належить до сімейства бромелієвих.

Вирощування пуї в тепличних умовах ботанічного саду Бірмінгема було тривалим і копітким процесом, адже на її цвітіння довелося чекати близько двадцяти років. Ця теплиця стала її домом, де вона могла рости в умовах, максимально наближених до природних.

Популярні новини зараз

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Показати ще

Цвітіння пуї відбувається лише раз, і її квіти мають незвичайний металево-синій колір. На жаль, у тепличних умовах відсутні природні запилювачі, такі як колібрі, які брали б участь у цьому процесі у дикій природі.

Тому садівники ботанічного саду взяли на себе роль запилювачів, використовуючи маленькі пензлики для передачі пилку між квітами.

Співробітники саду відчувають змішані почуття, спостерігаючи за цим унікальним цвітінням. З одного боку, вони радіють змозі спостерігати за такою рідкісною та красивою подією. З іншого боку, їм сумно, що після цвітіння рослина скоро помере.

Однак вони мають надію, що завдяки їхнім зусиллям зі штучного запилення, альпійська пуя залишить по собі насіння, яке забезпечить продовження виду в колекції саду. Таким чином, майбутні покоління також матимуть можливість милуватися цією надзвичайною рослиною.

Нагадаємо, допоможе розкрити внутрішню силу: яка квітка відповідає вашому знаку зодіаку

Раніше ми писали про те, що дріб'язок, але дуже смачний: готуємо насіння кропу до посадки, для швидкого врожаю