Медики розповіли, які продукти харчування мають у своєму складі найменшу кількість цукру і велику кількість клітковини. Саме ці продукти в раціоні допоможуть людині тримати рівень цукру в крові в необхідному стані.

Про це повідомляє Health.

Фрукти з найменшою кількість цукру

Грейпфрут

Лікарі радять додати цей цитрусовий фрукт до свого раціону харчування, адже в його складі є багато вітаміну С і доволі мало цукру. Половина цього фрукту середнього розміру має 8,5 грамів цукру в 43% добової норми вітаміну С.

До того ж, терпкий фрукт має низький глікемічний індекс, тобто, організм довше його перетравлює, через що рівень цукру в крові уповільнюється.

Грейпфрут. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

Примусова мобілізація 18-річних: доброволець пояснив, чому треба знизити призовний вік

Відключення газу у серпні: українцям радять готуватися

Пенсія без стажу: кому платитимуть 8 тисяч гривень щомісяця

Як працюватимуть "мобільні ТЦК": не автобуси з повістками, а нова тактика мобілізації

Показати ще

Ківі

До складу цих невеликих зелених фруктів входить велика кількість вітаміну С і клітковини. Один плід цього фрукту має 7 грамів цукру і забезпечує 62% добової норми вітаміну С.

До того ж, ківі має лише 48 калорій, через що він є хорошим продуктом для людей, які намагаються схуднути.

Ківі. Фото: youtube

Авокадо

Фрукт має маленьку кількість цукру, але вважається дуже поживним. До складу одного авокадо входить менше пів грама цукру. Фрукт також здатний знизити рівень холестерину і зміцнити серцеву систему, а також контролює рівень цукру в крові.

Авокадо на столі. Фото: Freepik

Нагадаємо, які продукти харчування допомагають людині залишатися молодою.

Як повідомляли раніше, які продукти допомагають знизити ризики облисіння.

Як писав "Знай" раніше, які продукти харчування є корисними для здоров’я печінки.