У Швеції в старій церкві археологи відкопали могилу XII століття, в якій виявили закопаний скарб. Спеціалісти вважають, що чоловіку, могилу якого знайшли на території храму, був досить молодим, адже на вигляд йому було лише 20-25 років.

Про це повідомляє Fox News.

"Ми з моєю колегою Крістіною Янссон знайшли два скелети в шахті, де мали прокладати дроти. Ми вичистили кістки похованих, щоб скласти уявлення про те, який вигляд мали могили. Раптово з'явилися 3 срібні монети! Незабаром ми зрозуміли, що ще більше лежало поруч із лівою ногою похованого", - стверджує керівниця проєкту Анна Оден.

Вчені, які знайшли монети. Фото: Fox News

За словами археологів, ця знахідка є дуже особливою, адже вони мало що знають про той період, а монети, які вони також знайшли, були для них геть незнайомими. Але вчених шокував той момент, що монети знайшли в могилі християнина, хоча раніше так не робили.

Популярні новини зараз

НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ

Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Показати ще

Зокрема, вчені гадки не мають, чому ця людина принесла із собою в могилу ці моменти. Фахівець з монет зі Швеції заявив, що це відкриття є сенсаційним для науки.

Монети, які археологи знайшли в могилі. Фото: Fox News

"Чому цей 24-річний чоловік приніс у могилу всі ці монети, поки невідомо. Археологи окружного музею сподіваються отримати більше доказів, коли продовжать роботу над знахідкою", - кажуть археологи.

Нагадаємо, що в Перу археологи відкопали дуже давні могили людей з останками риб.

Як повідомляли раніше, в Єгипті археологи знайшли мумію крокодила, який за довжиною становив 4 метри.

Як писав "Знай" раніше, в Австралії археологи виявили останки динозаврів із фрагментами пір’я птахів.