Бразильські вчені з Федерального університету Сан-Паулу (UNIFESP) забили на сполох через забруднення кокаїном затоки Сантос, адже це матиме серйозні наслідки для навколишнього середовища. Результати дослідження показують, що цей наркотик проникає не лише у воду, але і в організми морських тварин.

Затока Сантос, розташована поруч з найбільшим морським портом Латинської Америки, стала місцем поширення кокаїну, який має потенційно негативний вплив на різноманітні екологічні системи. Навіть у невеликих концентраціях кокаїн може призвести до серйозних токсичних наслідків для тварин, що населяють цей регіон.

Професор Каміло Діас Сібра з UNIFESP відзначає, що кокаїн став справжнім "забруднювачем затоки Сантос". Навіть під час карнавалу, коли в регіон приїжджає велика кількість туристів, кокаїн виявляється у поверхневій воді, що може бути пов'язано зі збільшенням споживання наркотику в цей період.

Наркотична речовина. Фото з відкритих джерел

Результати досліджень вказують на серйозні загрози для морської екосистеми затоки Сантос. Жертвами кокаїнового забруднення стають риби, бурі мідії і мангрові устриці. Зміни у нейроендокринній системі та репродуктивному здоров'ї були виявлені у різних морських організмів, що свідчить про потенційно серйозний вплив на біорізноманіття цього регіону.

Популярні новини зараз

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Зважаючи на ці висновки, вчені закликають до подальших досліджень і впровадження екологічних програм з очищення стічних вод, спрямованих на зниження рівня забруднення кокаїном та іншими токсичними речовинами.

Нагадаємо, Мила мишка з пустелі виявилася супер-хижаком, який виє на Місяць і вбиває всіх поспіль

Раніше ми розповідали, що У Швеції археологи вирили унікальну могилу 24-річного чоловіка: знахідка поставила всіх в глухий кут