Багатьох із нас завжди радують квітучі кущі бузку! Їхній запах переповнює двори та вулиці міст. Велике щастя жити у дворі, де росте багато чудових бузкових кущів. Багато дітей люблять стирчати біля бузку і намагаються знайти квітку з 5-ма пелюстками.

Знайшовши заповітну квітку, потрібно загадати бажання і з'їсти її. Цікаво, звідки взялася така традиція?

Відповідь на це питання постарався знайти один з українських блогерів, який часто ділиться порадами щодо побутових справ на дачі або городі.

Бузок, фото YouTube

Виявляється, приписування бузку магічних властивостей - це давня традиція, яку практикували наші предки. Вони вважали, що бузок оберігає від злих духів і пристріту.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Передбачалося, що квіти бузку в домі позбавляють від недуг, сприяють набуттю гармонії в сім'ї, а також допомагають розв'язати важкі проблеми.

Найімовірніше, всі ці екстраординарні властивості бузку придумували наші предки, які любили наділяти природу магічними властивостями.

Бузок, скріншот: YouTube

Однак! Магічними властивостями виконання бажань володіють тільки п'ятилисники! Наприклад, шестилисники їсти не дозволялося!

Ще одним повір'ям, вважалося, що якщо поставити квіти бузку біля ліжка, можна побачити віщі сновидіння. Особисто ми, вважаємо, що заради перевірки цих забобонів не варто рвати гілки бузку і нести їх додому. Нехай він радує око людей на вулиці, адже цвіте він так недовго!

Нагадаємо, чим раніше сів на дієту - тим швидше загнав себе в пастку: вчені попередили любителів худнути.

Раніше повідомлялося, без помилок і згорілих каш: життєвий лайфхак із приготування всіх круп.

Також, коли "мушки" перед очима потребують медичної уваги: поради фахівців.