Наразі люди, яким бракує зубів, змушені використовувати протези або імплантати, але нові дослідження японських вчених зробило революцію у стоматології. Незабаром зуби можна буде відростити наново.

В основі цього відкриття лежить робота доктора Кацу Такахасі та його команди, які розробили новий препарат, що блокує білок під назвою USAG-1, відомий як обмежувач зростання зубів. Початкові експерименти на мишах з вродженими дефектами в зубах показали, що після введення цих ліків у тварин з'являлися нові зуби без серйозних побічних ефектів.

Тепер дослідники переходять до наступного етапу випробувань, плануючи тестувати ліки на добровольцях у віці від 30 до 64 років. Це дозволить визначити ефективність та безпеку нового препарату в реальних умовах та відкриє шлях для його подальшого застосування у клінічній практиці.

Стоматолог, фото: скріншот з відео

Доктор Такахасі, керівник стоматологічного відділення лікарні Кітано, висловив надію, що їхні дослідження принесуть користь тим, хто потребує зубної реабілітації: "Ми хочемо допомогти людям, які страждають від втрати або відсутності зубів. Ми вважаємо, що очікування людей щодо зростання зубів високі".

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Японська медична революція в стоматології може відкрити нову еру у лікуванні втрати зубів та забезпечити мільйонам людей посмішку, про яку вони завжди мріяли.

Нагадаємо, 33-річна австралійка половину життя боролася з жахливим недоліком: що з нею було

Раніше ми розповідали, що Жінка прийшла до лікарні на обстеження, але її "втішили" тим, що вона для них померла: "Як..."

Також вам може бути цікаво: Ціла армія малюків: троє чоловіків з однієї родини стали батьками 600 дітей