Болгарський перець — це один з найпопулярніших овочів, який можна вживати в чистому вигляді або додавати до різних страв. Щоб отримати великий урожай цієї культури на городі, варто розуміти, як правильно її поливати, з якою періодичністю це робити та яке добриво додавати.

Про це розповідає GardenTech.

Як правильно поливати болгарський перець

Ця рослина потребує регулярного поливу для оптимального росту. Неправильний полив може призвести до проблем, а саме – до утворення пустот у плодах, скидання квіток і зав'язей, а також розвитку захворювань. Частота поливу визначається залежно від життєвого етапу. Розсаду перцю потрібно поливати 1 раз у 2-3 дні рясно, але не до застою води.

Після висадки в ґрунт – 1-2 рази на тиждень, залежно від погодних умов. У період цвітіння і плодоношення – 2-3 рази на тиждень рясно. Найкращим часом для поливу є ранок (до 10-ї години) або вечір (після 18-ї години), це дасть змогу уникнути опіків листя від сонця. Воду потрібно наливати під корінь, адже це найбільш ефективний спосіб, який не дає воді потрапляти на листя.

Популярні новини зараз

Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи

Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..."

У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити

Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес

Показати ще

Як і чим підживлювати болгарський перець

Окрім поливу, для отримання рясного врожаю болгарського перцю не менш важливим є внесення добрив. Першим і найважливішим елементом є азот. Він стимулює ріст пишної зеленої маси куща, від якої залежить кількість зав'язей і, відповідно, плодів. Необхідне також калійне підживлення, яке сприяє кращому плодоношенню та покращує стійкість до хвороб.

Болгарський перець

Нагадаємо, як можна збільшити врожай цибулі на городі.

Як повідомляли раніше, як зробити ефективне добриво з яєчної шкаралупи.

Як писав "Знай" раніше, як правильно поливати яблуню, щоб зібрати великий урожай.