Здуття живота - це поширена проблема травлення, що супроводжується відчуттям дискомфорту, переповнення або болю в черевній порожнині.
Часто це виникає внаслідок накопичення газів у шлунково-кишковому тракті. Причин цього може бути безліч, але одне з основних – те, що ми їмо. Загалом у здутті часто звинувачують бобові та такі овочі, як капуста. Однак, як виявляється, навіть деякі фрукти можуть спричинити цю проблему. Про це розповідає експерт із харчування Чару Дуа.
Яблука, багаті на клітковину, вітамін С і антиоксиданти, при надмірному вживанні можуть викликати здуття. Все через високий вміст фруктози та клітковини, які важко перетравлюються та ферментуються у товстій кишці, утворюючи гази.
Улюблений літній фрукт кавун також потрапив до списку "проблемних" через наявність фруктози та поліолів, що сприяють бродінню та газоутворенню. Не варто захоплюватися і персиками, тому що хоча вони корисні завдяки вітамінам А і С, але все ж таки містять багато фруктози, яка і провокує здуття. Цукровий спирт (сорбіт) та клітковина в сливах та абрикосах теж можуть стати причиною неприємних відчуттів у животі після їх вживання.
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Манго з його високим вмістом фруктози теж не просто засвоюється організмом та викликає утворення газів.
Навіть виноград і банани, можуть бути "винуватцями" здуття через наявність у них тієї ж фруктози і клітковини відповідно.
Нагадаємо, як уберегти здоров'я після 60 років: ці продукти мають бути в раціоні кожного пенсіонера
Як повідомляв "Знай.uа", якщо робите салати, то обов'язково додавайте цю зелень: хороший імунітет і шкіра без зморшок не забаряться.
Знай.ua писав, довголіття на тарілці: секрети харчування, які допоможуть вам жити довше