Іван Даценко з Шумилова на Вінниччині був одним з тих незабутніх персонажів, які лише посмішка викликали багато позитивних спогадів у місцевих мешканців. Він був справжнім унікумом: з глибокою філософією життя та яскравим почуттям гумору.

Здається, саме Іван винайшов для себе той сміливий і незвичайний обряд копання своєї власної могили, який він здійснював лише раз на рік, у свій день народження. Цей обряд, виглядаючи відмінним від традиційних, став своєрідним символом Іванової неповторності.

Копання могил, фото: Знай.ua

Називали його "дядько Верблюд" ще з армійських часів, а сам Іван пишався цим прізвиськом. Ніколи не ображався, а навпаки гордився, що порівнюють з екзотичною для наших країв твариною.

Його пристрасть до природи і її краси відображалася у всьому, що він робив. Завдяки його старанням, поблизу Південного Бугу з’явилася прекрасна альтанка, де всі хто забажав, міг насолодитися моментами спокою та гармонії з природою. Це був місцевий амбасадор природи, який надихав інших дбати про навколишнє середовище.

Популярні новини зараз

"За день виконують норму в 2-3 місяці": ТЦК знайшли "золоту жилу" для мобілізації

Ощадбанк приготував оновлення для клієнтів: не поспішайте перевипускати картки

Соціальна допомога для пенсіонерів: які документи потрібні для оформлення

Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці

Показати ще

Погода, природа - фото Знай.ua

Через Іванову незвичайну традицію копання могили, журналісти розпочали цікавитися його історією. Іван не тільки розповідав про свої власні дії, а й поділився історіями про своє життя та свої уявлення про смисл існування.

– Я копаю могилу один день у рік – 15 квітня, на своє дєнь рождєніє. Виходю рано, коли сонце сходить, десь у п’ять часов. Стелю біля ями рушник, на нього кладу образ, запалюю свічки. Хрещуся проти сонця і роблю один штих. Мені було 44 роки, коли приснився сон. Ніби голос каже, що тут біля хати я маю посадити садок, у ньому викопати яму, і в ній мене мають поховати. Ще повинен знайти великий клад у цій ямі. Але стільки вже за 27 років викопав, то не було нічого. До мене навіть хлопці з металошукачами приходили, щоб землю «прощупати». Не пустив їх. Копаю, воно за рік загортається, а я й не спішу. Може, буду копати її ше років 20! – сміється.

Нагадаємо, неймовірно довгі нігті: жінка похвалилася моторошним досягненням

Раніше ми писали про те, що зоопарк у Великобританії відучає папуг матюкатися

Вам буде цікаво дізнатися у старому гаражі знайшли легендарний "ІЖ Планета", стан - ідеальний: можна гнати 120 км/год