Старіння є невідворотним процесом, що стосується кожного з нас. Однак існують певні фактори, які можуть прискорити його перебіг.

Надмірне перебування на сонці, куріння, зловживання алкоголем, стрес та неправильне харчування – все це відіграє негативну роль. Однак один із найважливіших аспектів, який часто залишається без уваги – це якість сну, а точніше деякі звички, пов'язані зі сном, через які ви можете виглядати старше за свій вік.

Здоровйи сон. Фото: depositphotos

Зокрема, температура в спальні також може істотно вплинути. Якщо ви звикли спати в надто теплому приміщенні, це ускладнює вивільнення певних гормонів та порушує цикл сну. Про це повідомляє Healthdigest.

На думку експертів, ідеальними умовами для якісного відпочинку є прохолодна, затемнена та тиха атмосфера. Психолог сну Мішель Дреруп порівнює таку обстановку з "печерою" - саме такі умови були оптимальними для наших предків.

Популярні новини зараз

Тарифи на комуналку у жовтні: українців попередили про 50-відсоткове подорожчання

"Уникнути відключень - неможливо": якими будуть графіки взимку

10 днів без диктантів та завдань: коли в Україні школярі підуть на осінні канікули

Соціальна допомога для пенсіонерів: які документи потрібні для оформлення

Показати ще

Згідно з дослідженням 2012 року, сон у спекотному приміщенні збільшує ймовірність нічних пробуджень, а також негативно впливає на фази повільного сну та швидкого руху очей. "Повільний" сон дуже важливий для консолідації інформації та збереження пам'яті в мозку.

Сон, скріншот: Youtube

Порушення цієї фази вважається однією з причин втрати пам'яті у людей похилого віку. Під час цього етапу імунна система також отримує посилення, а також відбувається зростання та регенерація тканин – два ключові фактори у запобіганні старінню.

"Сон - це регенеративний процес, під час якого ми зцілюємося, а наші нейрони створюють міцні зв'язки. Це як пірнання у фонтан молодості щоночі", - пояснює лікар-остеопат Михайло Варшавський.

Нагадаємо, від ожиріння до проблем із серцем: улюблений багатьма молочний продукт може підірвати здоров'я

Як повідомляв "Знай.uа", Аніта Луценко попередила людей, які тренуються вечорами та ночами: чому буде тільки гірше

Знай.ua писав, батьки школярів зобов'язані це знати: лікар суворо попередив українців - тримайте подалі