В останні десятиліття на території України з'явилося кілька нетипових для наших широт видів тварин, серед яких червона юшка черепаха, каштановий міль, що милює, і іспанський равлик.

Червоновуха черепаха, що походить з Південної Америки, зараз може зустрічатися в Україні, оскільки її заводять як домашніх улюбленців. Ці черепахи живуть довго і стають більшими, але наш клімат не сприяє їхньому активному розмноженню. Тому населення черепах у нас зростає завдяки втручанню людини.

Червоновуха черепаха, скріншот з ВВС

Каштанова молююча моль, що руйнує листя гіркокаштану, поширюється в Україні з 1998 року і стає проблемою для каштанів. Збирати листя, яке опадає з гіркокаштанів - єдиний спосіб боротьби з цією міллю, але зробити це важко.

Каштанова мінуюча міль, скріншот з ВВС

Іспанський равлик, великий і рудий, з'явився в Україні близько 2007 року і може пошкоджувати багато рослин. Цей вид равлика є проблемним, оскільки ефективних методів боротьби з ним мало.

Популярні новини зараз

Чоловікам дали час "видихнути" до 9 листопада: що далі

Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався

Літо перейде в морозну зиму: погодні аномалії в Україні продовжаться - синоптик

Відключення газу: які будинки залишаться без постачання

Показати ще

Слимак, скріншот з ВВС

Хоча населення цих видів зростає, вчені вважають, що з часом їх чисельність може зменшитися за рахунок природних регуляторів, які почнуть діяти, коли ці види стануть для них привабливими цілями.

Також наш портал інформував, сміливий прикарпатець поселив у будинку пирань з людськими зубами: дружина у захваті

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що прикарпатець тримає вдома піранню з людськими зубами та хижих черепах: "Повелитель фішмонстрів"

Вам буде цікаво дізнатися кияни перетворили платіжний термінал на "підставку" для попи: гарно жити не заборониш