Полярні сяйва не лише гарні, але й можуть становити небезпеку для енергетичної інфраструктури Землі. Недавнє дослідження показало, що вони можуть викликати електричні струми, які можуть пошкодити важливі системи на планеті.

Полярні сяйва з'являються, коли частинки від Сонця стикаються з магнітним полем Землі. Це може стискати магнітне поле, створюючи струми, які доходять до поверхні планети і можуть пошкодити енергетичні системи.

Вчені виявили, що полярні сяйва попереджають про небезпечні електричні струми у космосі, які можуть спричинити проблеми на Землі. Дослідження показало, що як сонячні бурі, так і стискання магнітного поля можуть викликати небезпечні струми, що можуть пошкодити енергетичну інфраструктуру.

Найсильніші сонячні удари створюють потужні струми, які проходять через Землю. Найбільша небезпека виникає, коли північний полюс Землі спрямований прямо до Сонця. Це дозволяє передбачити сонячний удар за дві години до події, що дає час на прийняття запобіжних заходів, таких як зниження потужності на певних лініях.

Популярні новини зараз

Мер Одеси Геннадій Труханов оформив паспорт РФ та банківську картку у лютому 2022 року: фото документів

Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші

Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Зараз на Сонці наближається пік активності, що означає більше сонячних бурь. Вчені продовжують досліджувати, як ці події впливають на нашу планету та що можна зробити, щоб захистити енергетичні системи.

Нагадаємо, сонце готує новий удар по Землі: до чого призведе черговий спалах енергії

Раніше ми писали про те, що вчені вдихнули життя у роботів, створивши для них "живу" шкіру, що відновлюється

Вам буде цікаво дізнатися зірки зійшлися: цим знакам Зодіаку червень принесе здійснення найзаповітніших мрій