Раціон людини має бути збалансованим, адже якщо вживати вибрані продукти на постійній основі, то можуть статися неприємні наслідки для організму.

Зокрема, деяка їжа здатна спровокувати почуття хронічної втоми, коли немає сили навіть піднятися з ліжка. Фахівці перерахували продукти, на які не варто сильно налягати.

Продукти. Фото: скрін youtube

Солодощі

Продукти з великою кількістю цукру можуть дати енергії лише на короткий проміжок часу, а далі людина відчуває занепад сил. Також не варто захоплюватися солодкими напоями, зокрема покупними соками.

Фастфуд

Така їжа має високу калорійність і потрапляючи в систему травлення змушує організм спрямовувати всі сили на її перетравлення. Як результат – людина відчуває втому і нерідко відчуває бажання трохи поспати.

Популярні новини зараз

Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи

Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного

Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган

Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили

Показати ще

Гамбургер, скріншот із відео

Кава

Фахівці визнають, що випиваючи 1-2 чашки кави на день, можна наситити організм енергією і відчувати себе бадьоро. Однак можливий зворотний ефект, якщо зловживати цим напоєм. Наприклад, коли людина випиває чашку кави і не отримує почуття бадьорості, то починає збільшувати дозування, але очікуваного ефекту не буде. У такому разі діятиме правило: чим більше п'єш, тим більша втома.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що буде, якщо їсти морозиво щодня: наслідки не порадують.

Також наш портал інформував, чому сало потрібно їсти щодня і не лише через його смак: його корисні властивості дивують.

Крім того, ми писали, припиніть проковтувати заспокійливе та відкрийте холодильник: ТОП-5 продуктів, які допоможуть заспокоїти нерви.