У кулінарії є такі страви, які з роками стають "культовими" - це стосується і "тірамісу".

І зараз з'явилася трагічна новина, яка пішла з життя Роберто "Лолі" Лінгванотто, який відіграв ключову роль не лише у популяризації, а й у створенні цього знаменитого італійського десерту.

Гарбузове тірамісу, кадр з відео

Це сталося на 82 році життя, після тривалої боротьби із хворобою. Майстер-кондитер із Тревізо не просто створив рецепт, працюючи у знаменитому ресторані Le Beccherie у Тревізо, Лінгванотто розробив еталонну версію його.

Рецепт був такий важливий, що його навіть запевнили нотаріально, що є рідкісним випадком у кулінарному світі.

Популярні новини зараз

Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це"

Українці можуть отримати до 3000 гривень на оплату газу: що потрібно зробити

Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зізналася, скільки тисяч доларів їй потрібно щомісяця для себе: "Це прикро"

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Лінгванотто розпочав свою кар'єру в Beccherie у 1970 році. Там же у співпраці з Альбою Кампеол, дружиною власника ресторану, народилася ідея створення нового десерту. Альба запропонувала концепцію десерту на основі кави та забальоне – традиційного італійського крему. Лінгванотто зробив крок, замінивши цей крем на сир маскарпоне.

Полуничне тірамісу, скріншот: YouTube

Вклад Лінгванотто у світову кулінарію важко переоцінити.

Він не просто створив новий десерт – він дав світу страву, яка стала символом італійської кухні та джерелом натхнення для кондитерів у всьому світі.

Нагадаємо, приготуйте малинове варення без варіння: вишукана страва займе лише п'ять хвилин

Як повідомляв "Знай.uа", ідеальне американське печиво за рецептом Камали Харріс: Трамп так не вийде

Знай.uа писав, варення закрутили, а ягоди залишилися: рецепт пирога з чорною смородиною