Італієць Маттео Павоне вразив світ рекордів, встановивши унікальне досягнення: він перетягнув три легкі літаки, роблячи це на руках! Це сталося 30 червня в Кастельнуово Дон Боско, Італія, і тепер його ім'я увійшло до Книги рекордів Гіннеса.

Маттео, який у дитинстві захоплювався карате, футболом та регбі, зіткнувся із серйозними травмами, через які був змушений піти з професійного спорту.

Лікарі сказали, що він більше не зможе займатись спортом, але Маттео не здався. Він став займатися кросфітом, щоб підтримувати форму та встановлювати нові рекорди.

"Можна сказати, що я дотримуюсь такого режиму: тренування, харчування та відпочинок. І потім я повторюю це до самого дня спроби встановлення рекорду", – розповідає він.

Маттео Павоне / фото: Guinness World Records

Популярні новини зараз

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Для підготовки до цього незвичайного випробування Маттео тренувався від трьох до шести разів на тиждень, працюючи з професійним тренером, фізіотерапевтом та дієтологом. Він розробив спеціальний режим тренувань, який включав кардіо, силові тренування та йогу.

Він уже був відомий своїми досягненнями у протягуванні автомобілів, але тепер вирішив взяти на себе складніше завдання.

Перед тим, як почати, Маттео перевірив, щоб вага літаків не перевищувала 5 669,90 кг, і підготувався до випробування. Його мета була протягнути літаки на 5 метрів, і це вдалося з першої спроби.

Під час другої спроби він вирішив додати ще один літак, але не зміг простягнути його на потрібну відстань. Третя спроба виявилася виснажливою, і Маттео був вкрай стомленим, коли суддя повідомив, що його рекорд підтвердили лише для трьох літаків.

Маттео Павоне / фото: Guinness World Records

Через спеку та нерівності дороги, з якими Маттео зіткнувся, виконання завдання стало ще складнішим. Але, незважаючи на труднощі, він був у захваті від того, що його рекорд було зафіксовано.

Маттео вважає, що наполеглива праця та підтримка близьких допомогли йому досягти мети. Він присвятив свій рекорд і цю промову дочці, яка святкує день народження, і надихає всіх вірити в себе та долати труднощі з оптимізмом:

"Усього можна домогтися наполегливою працею, рішучістю і підтримкою сім'ї та друзів. Вірте в себе. Оточіть себе людьми, які вас люблять. Дивіться в очі труднощам і кидайте їм виклик з посмішкою, наполегливою працею, музикою. все стане можливим".

Маттео Павоне / фото: Guinness World Records

Нагадаємо, туристка "зґвалтувала" статую Бога і на неї оголосили полювання: ці фото "підірвали" мережу

Раніше ми писали, ДО ПІ прославився на весь світ, створивши супутник, який вже 10 років знищує всіх конкурентів у космосі

Крім того, Знай.ua повідомляв, Китай включив найбільшу у світі натрій-іонну батарею: "заряджає" 12 тисяч будинків на день