Одна дівчина з України поділилася в соцмережах шокуючою історією, пов'язаною із синдромом тряски немовляти (shaken baby syndrome). Цей стан виникає, коли зовсім маленьку дитину сильно трясе, що призводить до серйозних ушкоджень мозку, інвалідності або навіть смерті.

Вона розповіла, як одного разу натрапила на відео, де чоловік сховав факт того, що він тряс дитину, від своєї колишньої дружини. Він одягнув на дитину шапку, вдаючи, що малюк просто замерз, і передав його родичам.

Shaken baby syndrome / фото: Х

Shaken baby syndrome / фото: Х

На жаль, дівчинці надали допомогу надто пізно – вона провела кілька років у лікарні, а потім померла. Ніхто за це не поніс відповідальності.

Популярні новини зараз

Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен

Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни

Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст

Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів

Показати ще

Цей синдром також називають abusive head trauma – травма голови, спричинена насильством. Щоб викликати такі ушкодження, потрібно докласти багато фізичної сили та трясти дитину досить довго, щоб викликати набряк мозку чи крововилив.

Shaken baby syndrome / фото: Х

Синдром трясіння немовляти - це вкрай серйозна травма голови, яка руйнує мозок дитини і не дозволяє йому отримувати достатньо кисню. Це жорстоке поводження з дітьми, яке може призвести до незворотних ушкоджень чи смерті.

Ознаки цього синдрому: ускладнене дихання та апное, відсутність апетиту, нудота та блювання, розлади сну, притупленість реакцій на зовнішні подразники, судоми, параліч, бліда шкіра.

Для тих, хто боїться випадково "затрясти" дитину, вона радить просто покласти малюка на плече і похитувати його, притримуючи шию. І пам'ятайте: якщо ви почуваєтеся роздратованими або втомленими, краще відкласти дитину на пару хвилин і дати собі заспокоїтися. Це не робить вас поганими чи слабкими.

Нагадаємо, педофіл 2 роки після блокування в Roblox чекав, щоб зґвалтувати дитину: про нього знали діти, але не копи

Раніше ми писали, колишня нянька випустила книгу про химерну роботу на "товстих" багатіїв: найдивовижніші прохання

Крім того, Знай.ua повідомляв, в лісах штату Нью-Йорк вже 75 років існує український табір: як діти виживають