Холодні дні та несподіваний дощ нерідко змушують дачників прибирати помідори з грядки завчасно. Але панікувати не варто!

Навіть зелені плоди можна перетворити на солодкі та ароматні томати – головне знати, як правильно це зробити.

Помідори, город, фото з вільних джерел

Коли збирати помідори

Найкраще знімати плоди, коли температура опускається нижче +5°C. Якщо помідори вже великі, але ще зелені — це не привід засмучуватися. Дозріти їх можна вдома, за правильних умов.

Як прискорити процес дозрівання

  1. Контейнер - ключ до успіху
    Візьміть коробку або дерев'яну скриньку та застеліть дно газетою - вона вбере зайву вологу та захистить помідори від гниття.
  2. Правильне укладання
    Розкладіть помідори так, щоб вони не торкалися один одного. Для додаткового захисту можна використовувати солому або тирсу.
  3. Стиглі сусіди
    Покладіть поряд із зеленими плодами один стиглий томат - він виділяє етилен, який прискорює дозрівання. Можна використовувати яблуко або банан – ефект той самий!
  4. Секретні методи досвідчених господинь
    Іноді кладуть у контейнер стиглий томат із невеликими ушкодженнями шкірки. Він виділяє особливі речовини, які ще більше стимулюють дозрівання.

Помідори, город, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз

"Дітей охопила епідемія психічних захворювань": у школах можуть заборонити телефони

Вже заходять у міста: українців попередили про нашестя небезпечних тварин

Школи посилюють вимоги до вчителів: кому заборонять викладати

В Україні скасовують централізоване опалення: як грітимемось взимку

Показати ще

Оптимальні умови зберігання

Помідори люблять тепло та темряву. Температура 18-24 ° C, відсутність прямих сонячних променів і помірна вологість - ось формула успіху.

Як зрозуміти, що помідори дозріли

Слідкуйте за кольором та м'якістю плодів. Як тільки помідори стануть насичено забарвленими та приємними на дотик – вони готові до вживання чи зберігання у холодильнику.

Нагадаємо, чому помідори не люблять холодильника: як зберігати їх правильно.

Раніше ми повідомляли, що ваша квашена капуста зіпсувалась? Ось три ваші помилки, через які вона гірчить і покривається слизом.