Багато хто з нас любить робити запаси продуктів: хтось зберігає їх у льоху або гаражі, а ті, хто не має такої розкоші, використовують комору в квартирі.

Але є один нюанс: далеко не всі продукти можна залишати у темній шафі. Деякі з них "вмирають" набагато швидше, ніж ви вважаєте. Давайте розберемося, які продукти комори небезпечні.

Продукти із вмістом магнію. Фото: Freepik

1. Горіхи та насіння

Волоські горіхи, мигдаль, фундук та соняшник — справжні суперфуди, але в коморі вони не проживуть довго. Високий вміст ненасичених жирів робить їх чутливими: при кімнатній температурі вони швидко гіркують, стають гіркими та м'якими. Якщо ви не збираєтеся з'їсти їх протягом місяця-двох, тримайте їх у морозильнику.

2. Олія

Оливкова, кокосова або соняшникова олія можна зберігати в шафі, але саморобні олії — часникова, трав'яна, а також лляна і кунжутна — швидко втрачають смак і псуються. Для них краще вибирати холодильник чи льох.

Популярні новини зараз

Арктичний холод та потужні снігопади: українців попередили про екстремальну зиму

Пенсіонерам збільшать надбавки: коли і на скільки

Хто має право на частку у спадку навіть попри заповіт

ТЦК масово мобілізують пенсіонерів у жовтні: кому варто готуватись

Показати ще

3. Соуси, кетчуп, майонез, гірчиця

Невідкриті банки спокійно зберігаються на полиці. Але варто відкрити – і вони стають уразливими для бактерій. Перекладайте кетчуп, майонез та соуси в холодильник. Гірчиця трохи тримається, але за кімнатної температури втрачає гостроту.

Кладовка, продукти, зображення із вільних джерел

4. Хліб

Цільнозерновий хліб у коморі миттєво пліснявіє. Щоб зберегти свіжість, використовуйте хлібницю або заморожуйте нарізаний хліб. Зберігання в холодильнику продовжує термін придатності, але робить хліб сухим та твердим.

5. Борошно

Цільнозернове борошно особливо примхливе: олії у висівках і зародках швидко псуються при кімнатній температурі. Для тривалого зберігання пересипте борошно в герметичний контейнер і тримайте в морозильнику.

6. В'ялене м'ясо та ковбаси

Пепероні, салямі, прошутто, чоризо та домашні ковбаси при кімнатній температурі висихають і можуть стати небезпечними. Нарізані продукти одразу відправляйте у холодильник.

ковбаса, фото Pxhere

Нескладні правила для ідеальної комори:

  • Зберігайте у шафі тільки продукти, не змішуйте їх із побутовою хімією або тканинами.
  • Підтримуйте чистоту - навіть маленький пил або крихта прискорює псування.
  • Непродовольчі речі краще тримати окремо.

Нагадаємо, що зібрали чи купили зелені помідори? Ось як за пару днів перетворити їх на соковиті, стиглі плоди.

Раніше ми повідомляли, чому помідори не люблять холодильника: як зберігати їх правильно.