Чи можна харчуватися корисно, не витрачаючи багато грошей? Відповідь однозначна – так! Відомий ендокринолог та дієтолог Світлана Павлюк розповіла про п'ять продуктів, які коштують недорого, але приносять організму багато користі. Дізнайтеся, які продукти повинні бути у вашому раціоні для підтримання здоров'я та доброго самопочуття.

Гарбуз

Гарбуз – справжня вітамінна бомба, ідеальна для тих, хто стежить за своєю вагою. Цей овоч на 90% складається з води, що робить його низькокалорійним. Однією з головних переваг гарбуза є високий вміст клітковини, яка сприяє регулюванню апетиту.

Поживні речовини в 1 чашці приготовленого гарбуза:

  • Калорії: 49 ккал
  • Вітаміни: А, С, Е, Д, РР, К, В2
  • Мінерали: калій, мідь, залізо, марганець

Гарбуз є відмінним джерелом вітамінів і мінералів, що сприяють підтримці здоров'я та доброго самопочуття.

Популярні новини зараз

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Маринований гарбуз, фото lifehacker

Квашена капуста

Квашена капуста – один з найкращих продуктів для тих, хто прагне схуднути. Вона містить всього 20 ккал на 100 г, багато клітковини, вітамінів С, Р, К, а також кальцій, магній, залізо та калій.

Користь квашеної капусти:

  • Зниження холестерину
  • Відновлення балансу корисних бактерій у кишечнику

Світлана Павлюк зазначає, що квашена капуста навіть корисніша, ніж свіжа, завдяки пробіотикам, які сприяють здоров'ю травної системи.

Квашена капуста, фото: кадр з відео

Оселедець

Оселедець – чудове джерело Омега-3 жирних кислот, які є надзвичайно корисними для серця та судин. Ця риба також рекордсмен за вмістом вітаміну Д.

Користь оселедця:

  • Зменшення скупчення жирових клітин
  • Прискорення обмінних процесів

Корисні ліпідні сполуки, що містяться в оселедці, допомагають підтримувати здоров'я серцево-судинної системи та знижують ризик метаболічних захворювань.

Пшоняна каша

Пшоняна каша – це поживний продукт, який містить високоненасичені жирні кислоти. Вони довго розщеплюються, що не викликає різких стрибків рівня цукру в крові та забезпечує тривале відчуття ситості.

Користь пшоняної каші:

  • Регуляція рівня цукру в крові
  • Тривале відчуття ситості

Ця каша ідеально підходить для сніданку, забезпечуючи енергією на весь день.

Пшоняна каша. Фото: Youtube

Кефір

Кефір – це продукт, який легко засвоюється завдяки частковому переробленню лактози на молочну кислоту. Він багатий на корисні бактерії, які допомагають впоратися зі здуттям і запорами.

Користь кефіру:

  • Полегшене засвоєння
  • Поліпшення травлення

Кефір сприяє підтримці здорової мікрофлори кишечника, що є важливим для загального здоров'я.

Нагадаємо, Бабуся мала рацію: для чого потрібно їсти сало

Раніше ми розповідали, що Фрукти не завжди корисні: у якому разі це призведе до нудоти, діареї і навіть блювоти

Також, Ви будете вічно молодою: відома модель розповіла, як не старіти тілом – під силу кожному