Круасан – це універсальна випічка, яку можна перетворити на щось зовсім нове та незвичайне. В останні роки популярність гібридів з круасанами зростає, і кулінари у всьому світі створюють унікальні комбінації, задовольняючи попит на оригінальні частування.
Давайте розглянемо кілька найцікавіших прикладів, якими поділились у NV.
1. Круасан-онігірі
Це гібрид круасану та японських онігірі. Джон Лі з Cafe W створив його, надихнувшись пекарями із Сінгапуру, Південної Кореї та Австралії. Круасан має три вигнуті точки та ніжну текстуру французького тесту. Cafe W продає близько 1600 таких круасанів щотижня.
Начинка із крем-сиру або ікри з японським майонезом вже завойовує кав'ярні по всьому світу.
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
2. Круасан-бол
Arte by Padaria придумали круасан у формі повного місяця, що поєднує тісто круасану та французьке тістечко Мадлен. Випічка доступна в різних смаках, таких як Матча та червоні боби, Шоколад та фундук, Червоний оксамит та мигдаль, Ерл Грей та манго, а також Креветкова паста та м'ясна нитка.
3. Кравлик або Верховний
Круасан Supreme з Lafayette Grand Café and Bakery у Нью-Йорку має форму хокейної шайби. Він наповнений ароматизованим кремом і прикрашений глазур'ю, квітами та сухофруктами. В Україні цей круасан відомий як "кравлик" і доступний у деяких мережах Києва.
4. Печиво
Le crookie – це гібрид круасану та американського печива. Його начиняють тестом для печива та випікають до м'якої серцевини. Незважаючи на критику, такі круасани стали популярними і продаються у супермаркетах та кафе.
5. Круасан-куб
Кубічний круасан, створений шведським кондитером Бедросом Кабраняном, має форму куба і став популярним завдяки постам у TikTok. Він відрізняється шаруватістю та наповнений кремом або джемом.
6. Круасан-так
Гібрид тако та круасану з'явився у 2018 році, пропонує хрумку оболонку круасану з начинками, такими як свинина, курка чилі з авокадо та барбекю джекфрут. У Києві можна також скуштувати круасановий хот-дог та сендвіч у закладі Frankly.
Читайте також: МОЗ попереджає українців - бургер, шаурма та фалафель з вулиць можуть вбити
Раніше Знай.ua стало відомо про те, що це просто райська насолода: рецепт медового тістечка без зайвих зусиль і духовки.
Вам варто дізнатися, що цей французький сніданок змусить вас довго худнути: який продукт не можна вживати вранці в жодному разі