Круасан – це універсальна випічка, яку можна перетворити на щось зовсім нове та незвичайне. В останні роки популярність гібридів з круасанами зростає, і кулінари у всьому світі створюють унікальні комбінації, задовольняючи попит на оригінальні частування.

Давайте розглянемо кілька найцікавіших прикладів, якими поділились у NV.

1. Круасан-онігірі

Це гібрид круасану та японських онігірі. Джон Лі з Cafe W створив його, надихнувшись пекарями із Сінгапуру, Південної Кореї та Австралії. Круасан має три вигнуті точки та ніжну текстуру французького тесту. Cafe W продає близько 1600 таких круасанів щотижня.

Начинка із крем-сиру або ікри з японським майонезом вже завойовує кав'ярні по всьому світу.

Круасан-онігірі / фото: Instagram

Популярні новини зараз

Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило

Тарифний зашморг: за які комунальні послуги доведеться платити більше

Пенсіонерів забезпечать тимчасовою підтримкою: додаткові виплати до кінця 2024 року

Пільговий зв'язок для пенсіонерів: у "Київстар" пояснили, як підключити

Показати ще

2. Круасан-бол

Arte by Padaria придумали круасан у формі повного місяця, що поєднує тісто круасану та французьке тістечко Мадлен. Випічка доступна в різних смаках, таких як Матча та червоні боби, Шоколад та фундук, Червоний оксамит та мигдаль, Ерл Грей та манго, а також Креветкова паста та м'ясна нитка.

Круасан-бол / фото: Instagram

3. Кравлик або Верховний

Круасан Supreme з Lafayette Grand Café and Bakery у Нью-Йорку має форму хокейної шайби. Він наповнений ароматизованим кремом і прикрашений глазур'ю, квітами та сухофруктами. В Україні цей круасан відомий як "кравлик" і доступний у деяких мережах Києва.

Круасан Supreme / фото: Instagram

4. Печиво

Le crookie – це гібрид круасану та американського печива. Його начиняють тестом для печива та випікають до м'якої серцевини. Незважаючи на критику, такі круасани стали популярними і продаються у супермаркетах та кафе.

5. Круасан-куб

Кубічний круасан, створений шведським кондитером Бедросом Кабраняном, має форму куба і став популярним завдяки постам у TikTok. Він відрізняється шаруватістю та наповнений кремом або джемом.

Круасан-куб / фото: Freepik

6. Круасан-так

Гібрид тако та круасану з'явився у 2018 році, пропонує хрумку оболонку круасану з начинками, такими як свинина, курка чилі з авокадо та барбекю джекфрут. У Києві можна також скуштувати круасановий хот-дог та сендвіч у закладі Frankly.

Круасан-тако / фото: Instagram

Читайте також: МОЗ попереджає українців - бургер, шаурма та фалафель з вулиць можуть вбити

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що це просто райська насолода: рецепт медового тістечка без зайвих зусиль і духовки.

Вам варто дізнатися, що цей французький сніданок змусить вас довго худнути: який продукт не можна вживати вранці в жодному разі