Пліснява на хлібі з’являється майже непомітно, а потім швидко охоплює всю буханку. Позбутися цього ризику не завжди просто, але правильні умови зберігання здатні подовжити життя хлібові.
Ключові фактори — це упаковка та рівень вологості.
Один з найнадійніших способів зберегти хліб свіжим — заморожування. Якщо ви не встигаєте з’їсти буханку за кілька днів, покладіть її в морозильник: заморожений хліб не втрачає смаку й не покривається пліснявою.
Фахівчиня з харчової гігієни Сара Тейлор радить надавати перевагу вже нарізаному хлібу — так плісняві грибки поширюються повільніше. Важливо й те, щоб хліб зберігався в закритій упаковці чи хлібниці, яка надійно захищає його від повітря.
У шкільних їдальнях переписали меню: як відтепер годуватимуть дітей
Дату зимових канікул буде змінено: до чого готуватись батькам і школярам
Пенсіонерам збільшать надбавки: коли і на скільки
Користуєшся чи ні, а платити маєш: чи законна "друга" платіжка за газ
Ще одна порада — тримати хліб подалі від вологи. Навіть кілька крапель води можуть пришвидшити розвиток плісняви. А якщо ви все ж вирішите заморозити хліб, розморожуйте його краще у тостері, щоб уникнути розмокання.
Та найголовніше: не варто намагатися «врятувати» вже запліснявілий шматок, відрізавши лише пошкоджену частину. За словами експертів, грибок розповзається набагато глибше, ніж ми бачимо, тож такий хліб безпечніше викинути.
Нагадаємо, що зібрали чи купили зелені помідори? Ось як за пару днів перетворити їх на соковиті, стиглі плоди.
Раніше ми повідомляли, чому помідори не люблять холодильника: як зберігати їх правильно.